Ängelholms Flygmuseum

På den nedlagda flygflottiljen F10 finner man idag Ängelholms Flygmuseum. Här visas allt från andra världskrigets J22 till dagens JAS 39 Gripen. Här kan du provsitta i en cockpit från en J 35 Draken eller testa dina flygkunskaper i någon av simulatorerna. 

På museet visas även motorer, flygsäkerhetsutrustning, flygradio, sambandsutrustning, meteorologi, markförsvar, underjordisk kommandocentral och ett ”hemligt” bergrum med stridsledningscentral.

Med hjälp av en instruktör kan du här få prova på hur det är att flyga jaktflygplanet J 35 Draken eller ett sportflygplan i flygsimulatorn. För de yngre besökarna kan man även pröva att flyga skolflygplanet SK 61 i en autentisk cockpit. Kontakta Flygmuseet om du är intresserad av att pröva på. För vissa simulatorer krävs att man bokar tid i förväg.

I museets shop hittar du allt från byggsatser till profilprylar, flygböcker och radiostyrda modeller. För öppettider och mer information, se museets hemsida.

Foto: Ängelholms Flygmuseum

Vägbeskrivning


Visa större karta

Tack för i år

Nu har campingen stängt för denna säsong och vi tackar alla gäster för i år. Välkomna tillbaka till våren 2024!

Följ oss på Facebook

Funderar du på vad som händer på campingen året runt? På facebook.com/rabockacamping kan du enkelt följa vad som händer.

Råbocka Camping i Ängelholm

Råbocka Camping | Råbockavägen 101, Ängelholm

Phone | +46 (0)431 - 105 43

E-mail | info@rabockacamping.se

Facebook | facebook.com/rabockacamping

Instagram | instagram.com/rabockacamping